Zuid Hollands Kampioenschap Inline skaten 2022

Na 2 jaar afwezigheid stond zondag 12 juni in het teken van het Zuid Hollands Kampioenschap Inline Skaten. Op de skeelerbaan van Vereniging IJssport Leiderdorp streden ruim 80 kinderen, die woonachtig zijn in Zuid Holland, in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar om de titels. Mede door het mooie weer en het enthousiasme van de kinderen was het een zeer geslaagde dag.

Afgelopen zondag waren op de zonovergoten skeelerbaan van VIJL in het Weteringpark de Zuid Hollandse Kampioenschappen Inline voor jeugd. Door de 87 deelnemers werd er in 7 categorie├źn jongens en meisjes, leeftijd van 6 tot en met 18 jaar, gestreden om de Zuid-Hollandse titels inline. De Leiderdorpse deelnemers deden het prima met een eerste plek bij de dames junioren-B voor Angel Daleman en een derde plek voor Bo Hoogvorst bij de dames kadetten. Bij de dames pupillen1 en pupillen2 deden resp. Vivienne Bodijn en Mayra Zwaan hun wedstrijdervaring op voor een volgende stap naar een podiumplaats.

Voor het kampioenschap werden verschillende afstanden gereden. Allereerst was er een tijdrit over 300 meter met vervolgens voor Angel en Bo een rit inline over 1000 meter. Na een korte pauze werd de wedstrijdcyclus afgesloten met een puntenkoers. Elke ronde wordt er gesprint om de punten en wie de meeste punten haalt gaat er met de winst van dit onderdeel vandoor. Door de meerdere sprints en langer te verrijden afstanden gaven de puntenkoersen spannende wedstrijden te zien. Angel toonde nogmaals haar klasse door de gezamenlijke puntenkoers heren en dames junioren B en A met voorsprong te winnen.

Voor Bo en Angel was het ZHK tevens een mooie generale repetitie voor het Daikin NK Inlineskaten Weg & Marathon op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni in Achterveld.

Bron: Leiderdorps Weekblad van 15 juni 2022. Foto: Nadia Tjong Ajong.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram