Veel animo bij eerste skeelerwedstrijd tussen ijsclubs

De ijsclubs van Leiderdorp, Alphen, Koudekerk, Woubrugge en Leiden hebben afgelopen zaterdag hun eerste skeelerwedstrijd voor de jeugd verreden onder een strakblauwe hemel. Terwijl deze eerste wedstrijd in Alphen aan den Rijn is gehouden, zal de tweede wedstrijd op 16 juni as. zijn op de Leiderdorpse skeelerbaan in het Weteringpark. Er was veel animo voor deze eerste skeelerwedstrijd met bijna tien deelnemers van de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) op een totaal van ruim 25 deelnemers. Deze wedstrijden zijn vooral  bedoeld voor de jeugdleden die nog niet zo veel wedstrijd-ervaring hebben met skeeleren (of schaatsen in de winter). Hierdoor kunnen ze op een leuke manier aan het wedstrijdelement wennen.

De jeugdleden hebben tijdens deze wedstrijden de oefeningen van de wekelijkse skeelertrainingen in de praktijk kunnen brengen en velen zagen duidelijk de progressie die ze nu al gemaakt hebben. Er is nog plek voor jeugdleden bij de trainingen/lessen op de vroege woensdagavonden en voor volwassenen vanaf 1930 uur. Kijk op deze website voor de mogelijkheden die er zijn bij VIJL.

Foto: Nadia Tjong Ayong.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram