Uitslagen Andries Kwik wedstrijden

Na 2 jaar niet georganiseerd te kunnen worden door de Corona-maatregelen, zijn afgelopen zaterdag eindelijk weer eens de jaarlijkse wedstrijden verreden voor de Andrie Kwik Bokaal in de Leidse IJshal. Het KNSB-district Sassenheim telt 13 schaatsverenigingen en vanzelf deed ook de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) hier aan mee. Elke schaatsvereniging mag maximaal twee leden per leeftijdscategorie (van de Benjamins tot en met de Junioren C) afvaardigen. Per leeftijdscategorie zijn er wedstrijden over 2 ronden en zijn er punten te verdienen afhankelijk van de resultaten: de snelste krijgt 13 punten en de laatste in de categorie 1 punt. Het totaal aantal punten wordt dan bij elkaar opgeteld en bepaalt de winnende vereniging.

Doordat de VIJL niet in elke categorie was vertegenwoordigd, vielen we niet in de hoofdprijzen en moest VIJL genoegen nemen met een 10e plek. De Alphense schaatsvereniging STC Rijnstreek wist de eerste plek te behalen met 116 punten, gevolgd door RIJC (Rijnsburg) met 101 en de IJsclub Alkemade eindigde als derde met 86 punten.

Vanuit Leiderdorp deden de volgende kinderen mee met de tijden voor 2 ronden:

Vivienne Bodijn: 54.94
Luca Diseraad: 57.59
Tobin Veth: 1.15.62
Héléne Hoenen: 1.00.42
Mayra Zwaan: 1.11.78
Isabelle Riemens:  49.29
Isis van Tol: 1.06.09
Mart-Jan Roos: 46.28
Mark van der Aa: 2.00.01

De sfeer was weer als vanouds met veel enthousiaste kinderen die langs de kant werden gesteund door de ouders. Dit was alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen en allen maken zich weer op voor het skeelerseizoen dat van 13 april weer begint. Foto is genomen door Nadia Tjong Ajong.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram