Tweede regionale skeelerwedstrijd in Leiderdorp

Afgelopen vrijdagavond is de tweede skeelerwedstrijd voor de jeugd van de ijsclubs in Leiderdorp, Koudekerk, Alphen, Leiden en Woubrugge verreden op het mooie skeelercomplex in het Weteringpark. De eerste werd eerder gehouden in Alphen aan den Rijn, waar ook een skeelerbaan is. Ook voor deze wedstrijd hadden zich ruim 20 kinderen ingeschreven die streden om de eer, maar vooral om wedstrijdervaring op te doen. Er werd een korte slalom verreden waarbij de kinderen tussen pionnen door moesten laveren om dan zo snel mogelijk weer terug te skeeleren naar de startlijn/finish. Daarnaast waren er afstanden over 100 en 300 meter en werd er een heuse marathon over 1 tot 5 ronden verreden (afhankelijk van de leeftijd). Na afloop werden de kinderen getrakteerd op wat snoep en een heerlijk verfrissend waterijsje.

De jeugdleden hebben tijdens deze wedstrijden de oefeningen van de wekelijkse skeelertrainingen goed in de praktijk weten te brengen en velen zagen duidelijk de progressie die ze nu al gemaakt hebben. Er is nog plek voor jeugdleden bij de trainingen/lessen op de vroege woensdagavonden (vanaf 1800 uur) en voor volwassenen vanaf 1930 uur. Kijk op de website van de vereniging voor de mogelijkheden: www.ijssportleiderdorp.nl.

Foto gemaakt door Nadia Tjong Ayong.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram