Toppers bij VIJL

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) heeft in de loop der jaren al flink wat toppers geleverd op Districtniveau, maar ook op landelijk, internationaal en zelfs op Olympisch niveau.

Melanie en Maureen de Lange hebben op het hoogste niveau deelgenomen aan shorttrack, inclusief de Olympische Spelen in Nagano (Japan) in 1998.

Vanaf 2020 laat met name Angel Daleman van zich spreken met persoonlijk record na record, zowel op de weg (inline-skaten/skeeleren) als op het ijs. Haar lijst van titels begint indrukwekkend te worden:

  • Augustus 2021: Nederlands kampioen inline-skaten Junioren-B op zowel het onderdeel 'One Lap' als op de 100 meter sprint (Daikin-Rotterdam).
  • Augustus 2021: Nederlands kampioen Inline-skaten Marathon (Daikin-Rotterdam).
  • Februari 2022: Nederlands kampioen Junioren-B Langebaan allround én Sprint (Enschede).
  • Maart 2022: Zilver bij WK Shorttrack Junioren op de 1.500 meter én zilver bij het onderdeel 'Relay' (Gdansk-Polen).
  • Maart 2022: Nederlands kampioen Shorttrack bij Junioren-B met een 1e plaats op zowel de 500, de 1.000 als de 1.500 meter (Leeuwarden).
  • Juni 2022: 4 x Nederlands kampioen Inline-skaten op de weg voor Junioren-B over de onderdelen One Lap, puntenkoers over 8 km, marathon over 21 km en de 100 m. sprint.
  • Januari 2023: Nederlands kampioen allround Junioren A (Groningen).
  • Februari 2023: Wereldkampioene Langebaan Junioren met een gouden medaille op de 1000 en 1500 meter, zilver op de 500 meter en brons op de 3000 meter (Inzell).

En natuurlijk zijn er leden die de Elfstedentocht hebben verreden zoals:

21 februari 1985: John de Lange, Gerard van der Klauw, Ruud Vermeulen, Arthur Schoof, Kees Labots, Ad Hoogvorst, Wim de Graaf, ...
26 februari 1986: John de Lange. Gerard van der Klauw, Ruud Vermeulen, Wim de Graaf, ...
4 januari 1997: John de Lange, Gerard van der Klauw, Ruud Vermeulen, Ruud Borst, Marion Borst, Ad Hoogvorst, C. Hoogenboom, H. Prins, .. van der Heeden, L. Hermans, G. van Leeuwen. W. van Soest, M. Nieuwenhuizen, F. van Huis en K. Broekhuizen.

Mocht je als (oud-) lid van VIJL ook deelgenomen hebben aan de Tocht der Tochten, meld dat dan even aan info@ijssportleiderdorp.nl. Dan zetten we je naam er bij.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram