Skeeleren

Skeeleren

VIJL is trots op zijn 400 meter skeelerbaan in het Weteringpark te Leiderdorp. Met een extra cirkel voor het oefenen van bochten voorziet deze baan in de behoefte om vrij van andere gebruikers de snel groeiende skeeler- of in-line-skatesport te kunnen beoefenen. Een tweede belangrijke functie is het zich kunnen voorbereiden op het schaatsseizoen op kunstijsbanen en ... hopelijk op natuurijs. Niet alleen wordt de baan intensief gebruikt door de VIJL zelf, maar ook door andere ijsclubs uit de regio. Ook de schaats- en inline-skateselecties van het District Sassenheim zelf én het KNSB-Gewest Zuid-Holland maken voor hun trainingen gebruik van de baan.

Elk jaar zijn er in de periode van begin april tot en met eind september mogelijkheden voor zowel de jeugd als volwassenen om de skeelertechniek bij te schaven. Dit jaar beginnen de skeelertrainingen vanaf maandag 15 april 2024. Deze worden gegeven door ervaren trainers, die met praktische aanwijzingen je rijkwaliteiten snel omhoog weten te krijgen. Dit is het inschrijfformulier (jeugd en volwassenen) voor het komende zomerseizoen, terwijl de kosten hieronder worden genoemd.

Skeelertraining voor volwassenen: op woensdag van 19:30 - 21:00 uur wordt er voor zowel beginnelingen als de wat meer gevorderden skeelertraining gegeven door drie trainers - voor elk wat wils! Op vrijdagavond is er ook een combi-les met de ouderen jeugd van 18:15-19:30 uur.

Droogtraining voor volwassenen: in samenwerking met IJsvereniging Leiden (IJVL) bieden we een mooie droogtraining aan op maandag van 19:30 - 21:00 uur. De eerste training is op 15 april. De kosten staan hieronder vermeld. Verzamelen in het clubgebouw van VIJL.

Skeelertraining voor de jeugd: voor jeugd tot en met 17 jaar kunnen we dit jaar maar liefst drie uren aanbieden door onze samenwerking met IJsvereniging Leiden (IJVL), Vereniging IJssport Koudekerk (VIJK) en IJsclub Woubrugge. Op woensdag van 18:00 - 19:30 uur is het gebruikelijke VIJL-uur, zoals al jaren georganiseerd. Op maandag van 18:30 - 19:30 uur wordt de training geleid door VIJK. Op vrijdag van 17:30 - 19:30 uur door IJVL, waarbij de jongsten trainen tot 18:30 uur en de ouderen/gevorderden nog even doorgaan tot 19:30 uur. Een tweede abonnement kost aanzienlijk minder, dus erg aantrekkelijk.

Er kunnen skeelers worden gehuurd voor EUR 45,- per seizoen. Ook even aanmelden bij de Ledenadministratie.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een los skeelerabonnement te nemen, dat je recht geeft op het gebruik van de skeelerbaan in het Weteringpark buiten de reeds gereserveerde uren (meestal de doordeweekse avonden). De baan is in ieder geval voor vrij skeeleren geopend elke maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 10:00-12:00 uur en op dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Maar er kan in principe altijd vrij geskeelerd worden als er geen trainingen zijn, hierover meer informatie via clubhuis@ijssportleiderdorp.nl of 06-15484018 (Marja van Zwieten). 

Let op: tijdens het gebruik van de skeelerbaan met een los abonnement zonder trainers is er geen EHBO-assistentie aanwezig. Tijdens trainingen zijn de trainers in eerste instantie de hulpverleners en zij zullen 112 bellen als het letsel te serieus is. Er is wel een EHBO doos aanwezig in het clubhuis, maar deze is niet altijd geopend.

Voor het volgen van skeelertrainingen is een basislidmaatschap van VIJL verplicht evenals een lidmaatschap van de KNSB. Voor de droogtraining alleen een VIJL-lidmaatschap. Ben je al lid van een andere ijsclub dan komt deze verplichting te vervallen. Voor verdere vragen kun je mailen naar techcom@ijssportleiderdorp.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram