Schaatslessen in de nieuwe IJshal de Vliet starten op 9 oktober as.

Het skeelerseizoen loopt spoedig ten einde en velen kijken enorm uit naar de nieuwe IJshal de Vliet aan de Voorschoterweg in Leiden. Afgelopen week heeft het Stichtingsbestuur van de IJshal een update gegeven over de stand van zaken in ons clubgebouw in Leiderdorp. Wij geven hieronder de belangrijkste zaken aan, terwijl wij iedereen aanraden regelmatig naar deze website te kijken, omdat er veel zaken momenteel misschien nog niet 100% duidelijk zijn, maar wel snel duidelijk zullen worden.

Oplevering van het complex

Het zwembad van dit gecombineerde complex is al open voor het publiek en er kunnen al kaartjes aan de kassa worden gekocht. De ijshal is door de aannemer later opgeleverd dan gedacht en in plaats van mei en toen juli is hij uiteindelijk eind augustus overhandigd aan de Stichting. Dat betekent dat de Stichting pas veel later dan gedacht allerlei zaken kon organiseren en installeren. Dankzij vele vrijwilligers zijn de ijsbaanvloeren goed schoongemaakt en is er door hun belijning en grondverf aangebracht zodat er snel geëxperimenteerd kon worden met het maken van ijs. Maar er moeten nog heel veel eindjes aan elkaar worden geknoopt en daarom moet er rekening mee worden gehouden dat niet alles picobello zal functioneren in begin oktober. Dus raak daar niet opgewonden van….

Pasjessysteem  

Zoals eerder gemeld zal er met toegangspasjes (Myfare) worden gewerkt. Hoewel alles nog niet definitief is, zal iedereen een eigen toegangspasje krijgen voor de uren waarop hij/zij een abonnement heeft aangevraagd. De IJshal rekent EUR 2,80 per pasje, en VIJL zal dit doorberekenen aan de leden. Deze pasjes blijven eigendom van de vereniging en dienen bij evt. opzegging weer bij VIJL te worden ingeleverd. Ouders kunnen met het pasje van hun kind via een trap naar een open ruimte binnen de bocht van de schaatsbaan om te helpen bij schaatsen aandoen/veters strikken. Begeleiders worden geacht daar niet tijdens het schaatsenrijden te blijven.

Verblijf tijdens de schaatslessen

Er is op dezelfde verdieping als de schaatsbaan een ruimte waar kan worden gewacht en/of een versnapering kan worden genuttigd. Door de glazen wanden (om de kou op de baan te houden en niet weg te laten stromen) kan er naar de vorderingen van het kind op het ijs worden gekeken. Er is ook een aparte opgang/trap naar deze ruimte om opa’s en oma’s naar dezelfde ruimte te laten gaan.

Kaartjes kopen

Bij het binnengaan van het gebouw loop je van zelf richting kassa’s waar je een apart kaartje voor de schaatsbaan kunt kopen. Dit natuurlijk alleen tijdens de publieksuren.

Parkeren en zand op het ijs

Momenteel is het buiten de baan vooral nog een bouwterrein met nog een behoorlijke rommel. Een groot deel is onverhard. Het is onduidelijk wanneer er fatsoenlijke parkeerplaatsen aangelegd gaan worden en het resultaat daarvan is dat er veel voetstappen in stoffig en zanderig terrein moeten worden gezet. Daardoor zal er veel zand mee naar binnen komen en daarom het verzoek hier heel goed op te letten, want dat zand zal gedeeltelijk (helaas) ook op het ijs terecht komen.

Warming Up

Er is rond de schaatsbaan zelf niet zoveel ruimte voor een warming up. Als je dat wilt doen, moet je de eerste keer maar even kijken hoe dat er uit ziet, en dan overwegen om je buiten eerst even op te warmen. Helaas maar het is niet anders.

Inschaatsen op 26 en 28 september as.

Gedurende de ochtenden van 26 en 28 september is er van 0800-1200 uur mogelijkheid om te komen schaatsen op de nieuwe rondbaan in de nieuwe ijshal. Er worden dan wel een paar dingen getest als de kwaliteit van het ijs , de ijsdweilmachine, de ontruiming van de baan en de tijdsregistratie. Aanmelden met een indicatie van de tijd graag sturen naar secretaris@schaatshalleiden.nl.

Verplichte inzet verenigingen

De IJshal zal met een rooster komen, zodat elke vereniging kan inschrijven voor zo’n 20 uur verplicht vrijwilligerswerk. Dit om de exploitatiekosten te drukken en wij gaan er van uit dat we die uren makkelijk kunnen vullen met vrijwilligers.

Winkel Oomssport

Oomssport is momenteel bezig zijn winkel, pal naast de ingang, in te richten. Op de deur hangt een bordje dat ze 20 september opengaan.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram