Schaatsen

Het schaatsseizoen 2023-2024 start begin oktober en loopt door tot half maart 2024 met mogelijkheden voor zowel de jeugd als volwassenen om de schaatstechniek bij te schaven. Alle lessen worden gegeven door ervaren trainers, die met praktische aanwijzingen je schaatskwaliteiten snel omhoog weten te krijgen. De lessen worden gegeven in de nieuwe IJshal aan de Voorschoterweg in Leiden.De oplevering van de spiksplinternieuwe hal is in juli en dan zal er met het ijsmaken geëxperimenteerd worden tot begin oktober.

Schaatslessen voor recreanten: VIJL heeft haar vaste schaatsuur waar recreanten van 12 tot 100 jaar les kunnen krijgen van ervaren trainers op zaterdags van 10:15-11:15 uur.

Daarnaast heeft VIJL in samenwerking met het KNSB-District Sassenheim én de ijsclubs van Rijnsburg, Warmond, Voorschoten en Alkemade nog een aantal uren ingekocht bij de nieuwe Schaatshal en wel op maandag-, dinsdags- of woensdagavond van 19:00-20:00 uur en op zaterdag van 09:00-10:00 uur. Inschrijven kan via een nog te publiceren email-adres vanaf augustus 2023.

Schaatslessen voor de jeugd: kinderen (alle leeftijdscategorieën) kunnen les krijgen in de Leidse Schaatshal op maandag, dinsdag en woensdagavond van 19:00 – 20:00 uur of op dinsdag van 17:45 – 18:45 uur (alleen snellere jeugd onder strikte voorwaarden opgesteld door het District Sassenheim - nog te bepalen). VIJL heeft nog niet bepaald op welke avond zij haar trainingen zal geven, maar waarschijnlijk op dinsdag.

Daarnaast hebben we voor de jeugd op vrijdagavond trainingsmogelijkheden op de 400 meterbaan de Uithof in Den Haag.

Voor het volgen van schaatstrainingen is het aanschaffen van een basislidmaatschap VIJL verplicht alsmede een lidmaatschap van de KNSB. De abonnementskosten zullen op een later tijdstip worden aangegeven op deze website.

Voor verdere vragen kun je mailen naar techcom@ijssportleiderdorp.nl.

Peter en Gert Jan geven de recreanten instructies
Jeugd goed luisterend naar de instructies van Frits

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram