Schaatsen

Het schaatsseizoen 2024-2025 zal begin oktober 2024 starten en loopt door tot midden maart 2025 met mogelijkheden voor zowel de jeugd als volwassenen om de schaatstechniek bij te schaven. Alle lessen worden gegeven door ervaren trainers, die met praktische aanwijzingen je schaatskwaliteiten snel omhoog weten te krijgen. De lessen worden gegeven in de nieuwe IJshal aan de Voorschoterweg in Leiden. De oplevering van de spiksplinternieuwe hal was op 31 juli en de bevindingen tot nu toe zijn uitstekend.

Schaatslessen voor recreanten: VIJL heeft haar vaste schaatsuur waar recreanten van 12 tot 100 jaar les kunnen krijgen van ervaren trainers op zaterdag van 10:15-11:15 uur. De eerste les is op 14 oktober as. en de kosten zijn als volgt:

Daarnaast hebben VIJL in samenwerking met de ijsclubs van Rijnsburg, Warmond, Voorschoten en Alkemade nog een aantal uren ingekocht bij de nieuwe Schaatshal en wel op maandag-, woensdag- of vrijdagavond van 19:00-20:00 uur en op zaterdag van 09:00-10:00 uur. Inschrijven kan via dit inschrijfformulier volwassenen. Er wordt verder overwogen een zgn. 'Buffeluur' op donderdagavond in te kopen voor hen die veel rondjes willen rijden - als je interesse hebt schrijf je dan ook daar voor in.

Schaatslessen voor de jeugd: kinderen (alle leeftijdscategorie├źn) kunnen les krijgen in de Leidse Schaatshal op dinsdagavond van 17:45 - 18:45 uur of van 19:00 - 20:00 uur. Het laatstgenoemde uur is alleen toegankelijk vanaf de categorie welpen tweedejaars/pupil C met een reeds gereden tijd in de ijshal aan de Vondellaan van maximaal 45 seconden over twee ronden. De trainers van VIJL op dinsdagavond op beide uren beschikbaar zijn. De abonnementskosten staan vermeld op dit inschrijfformulier jeugd.

Kosten voor een schaats-abonnement zijn als volgt:

Daarnaast hebben we voor de jeugd op vrijdagavond trainingsmogelijkheden op de 400 meterbaan de Uithof in Den Haag. Graag jullie evt. interesse melden aan techcom@ijssportleiderdorp.nl.

Voor het volgen van alle schaatstrainingen is het aanschaffen van een basislidmaatschap VIJL verplicht alsmede een lidmaatschap van de KNSB. Zowel voor de Leidse IJshal als de Uithof zijn toegangspasjes vereist, die resp. EUR 2,80 en EUR 5,00 kosten.

Voor verdere vragen kun je mailen naar techcom@ijssportleiderdorp.nl.

Peter en Gert Jan geven de recreanten instructies
Jeugd goed luisterend naar de instructies van Frits

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram