Podiumplaatsen voor Leiderdorpse schaatsers   

Op vrijdagavond jl. zijn de jaarlijkse Nieuwjaars schaatswedstrijden voor de jeugd verreden in de splinternieuwe IJshal de Vliet in Leiden. Alle schaatsclubs in het KNSB District Sassenheim hadden hun beste drie rijders per leeftijdscategorie afgevaardigd en dat vormde een deelnemersveld van ruim 200 schaatsers. Vanuit de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) dingden maar liefst 17 jeugdleden mee naar de medailles. Iedereen reed 500 meter (twee rondjes van elk 250 meter). De deelnemers in de oudste categorie (Junioren B) moesten 1.000 meter afleggen.

De oogst van VIJL tijdens dit altijd erg gezellige kampioenschap was maar liefst 3 bronzen plakken: Milas Kemner, Isabelle Riemens (met PR) en Stijn van der Wal (ook met een PR). Verder waren er twee  verdienstelijke 4e plekken door Thomas van Beek en Mart Jan Roos. Al met al is VIJL erg blij met deze prestaties en er wordt al uitgekeken naar de volgende wedstrijden.

De nieuwe IJshal de Vliet is een enorme verbetering ten opzichte van de oude Schaatshal aan de Vondellaan. De baan zelf is ruim twee keer zo breed, er is veel meer licht in de hal en de bochten komen overeen met een straal als op een 400 meterbaan. Dat maakt het schaatsen een waar genot.

Foto: Nadia Tjong Ayong

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram