Nieuwe ijshal De Vliet wordt 21 juli as. opgeleverd

De aannemer die het nieuwe gecombineerde zwem- en schaatscomplex De Vliet bouwt aan de Voorschoterweg in Leiden zal op 21 juli het gebouw opleveren. Dat is wat de Stichting IJshal tijdens een informatie-bijeenkomst op 22 mei jl. heeft gemeld. Dat is iets later dan gepland, maar er waren dan ook wat tegenslagen, zoals het faillissement van twee (onder-)aannemers. De uiteindelijke opening van de schaatsbanen (er is nl. ook een hockeybaan en een baan om te curlen) zal 1 oktober zijn, terwijl op 7 oktober een feestelijke officiële opening zal plaatsvinden met belangrijke mensen.

Er zal na de opening veel moeten worden getest in de splinternieuwe hal, zoals het goed wegkrijgen van alle bouwstof, het langzaam onder water laten lopen van de banen en het weer afvoeren, etc. Omdat het allemaal nieuw beton betreft kan het (proef-)bevriezen van de baan maar heel langzaam gebeuren en mag het beton maar twee graden per etmaal afkoelen om scheuren/breken te voorkomen. Dat betekent best veel dagen als het buiten 25 graden is en het beton niet veel koeler. Daarna moet het weer langzaam opwarmen in een zelfde (langzame) tempo. Ook in dit proces zal het water langzaam moeten wegvloeien om nog meer bouwstof te kunnen afvoeren. Zomerijs waarop geschaatst kan worden zal er daarom dit jaar niet inzitten, maar wie weet volgende zomer - dan moet er natuurlijk wel vraag vanuit de schaatswereld zijn!

Verder zal de toegang gaan plaatsvinden met een individueel toegangskaart-systeem á la de Uithof. Hoe dat precies gaat werken is nog niet bekend en waarschijnlijk moeten de passen bij aanvang van het schaatsseizoen opgehaald worden bij de kassa. Maar nogmaals dit is nog niet helemaal uitgewerkt. Verder zal er een elektronische tijdmeting worden geïnstalleerd, waarvoor per vereniging vrijwilligers moeten worden opgeleid (er hebben zich een aantal aangemeld, maar we kunnen nog meer medewerking gebruiken). Al met al een prachtige baan en nu maar hopen dat er geen verdere tegenslagen gaan plaatsvinden. Overigens gaat het gerucht dat de temperatuur in de nieuwe ijshal behoorlijk hoger ligt dan in de oude hal doordat de nieuwe systemen zo energie-efficiënt zijn: 12 graden in plaats van 5 graden! Dat scheelt weer een laagje kleding! We kijken er naar uit!

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram