Natuurijs

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt over één van de mooiste schaats- en skeelercomplexen in Zuid-Holland met een heuse 400 meter skeelerbaan. De skeelerbaan kan onder water worden gezet zodra de weersvoorspellingen goedgezind zijn om dan snel tot een mooie laag natuurijs aan te groeien. Gaat het weer dooien, dan wordt een pomp aangezet om het water weer naar het boezemwater te lozen zodat de skeelerbaan minimaal onder water komt te staan.

Aangezien er maar een relatief dunne laag ijs hoeft te worden gevormd, kan onze natuurijsbaan ook relatief snel open. Dit geldt zeker in vergelijking met het ijs in open water waarbij in het algemeen toch wat meer nachtjes vorst over heen moeten zijn gegaan voordat het schaatsen daar mogelijk is.

Februari 2021 - eindelijk weer op natuurijs schaatsen!

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram