Medaille-regen voor Leiderdorpse schaatsers

Vanmorgen vroeg zijn in de Leidse Schaatshal aan de Vondellaan de laatste van 4 wedstrijden verreden door de vijf schaatsverenigingen (Leiderdorp, Woubrugge, Hoogmade, Koudekerk en de Rijnstreek/Alphen) in het Cluster Oost. Opnieuw was Leiderdorp stevig vertegenwoordigd met maar liefst 20 deelnemers en nog veel meer PRs. En Leiderdorp heeft maar liefst 6 medailles in de wacht weten te slepen op basis van de 3 beste tijden verreden in de reeks van vier wedstrijden. De kanjers zijn:

  • Mart-Jan Roos - 1e bij Pupillen
  • Thomas van Beek - 2e bij Mini’s
  • Krishanth Arumugam - 2e bij Benjamins
  • Stijn van der Wal - 2e bij Junioren C
  • Vivienne Bodijn - 3e bij Welpen
  • Isabellle Riemens - 3e bij Pupillen

Op 10 maart zijn er nog door het KNSB-District georganiseerde wedstrijden, maar dan is het doek voor de schaatshal aan de Vondellaan definitief gevallen. Vele Leiderdorpers hebben de eerste schaatslessen gedurende tientallen jaren hier mogen hebben en vanaf half maart gaat de hal definitief dicht. Aan de Voorschotenseweg in Leiden worden de komende maanden de laatste werkzaamheden verricht om een gecombineerd zwem- en schaatscomplex klaar te krijgen. De verwachting is dat de bouw in juni wordt afgerond waarna gelijk al geëxperimenteerd wordt met het maken van ijs, want het complex zou energie-neutraal zijn. Heel spannend maar het is zeker dat er volgend winterseizoen hier geschaatst wordt.

Vanaf 3 april beginnen de skeelerlessen van de Vereniging IJssport Leiderdorp weer en alhoewel de genoemde uren op onze website Skeeleren / in-line skating - IJssport Leiderdorp nog voorlopig zijn, kan men op deze site meer informatie hierover vinden. Voor jong en oud!

Foto's: Nadia Tjong Ayong

De trotse Leiderdorpers Stijn, Mart-Jan en Vivienne. Isabelle, Krishant en Thomas ontbreken op de foto.
Behalve Vivienne mag de trainer zich ook best een beetje trots voelen.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram