Leiderdorp goed vertegenwoordigd tijdens de Cluster Oost-wedstrijden

Afgelopen zaterdag zijn in de IJshal de Vliet in Leiden de laatste wedstrijden verreden tussen de jeugdleden van de ijsclubs in Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Hoogmade, Woubrugge en Koudekerk. Dit is het zgn. Cluster Oost van het KNSB-District Sassenheim waarin verenigingen samenwerken op het gebied van jeugdtrainingen en -lessen. Zaterdag jl. was de laatste wedstrijd in een serie van vier wedstrijden gedurende dit winterseizoen dat in oktober is begonnen. De beste drie tijden van elke deelnemer per leeftijdscategorie bepaalt de totale score en daarmee de medaille verdeling.

In totaal deden afgelopen zaterdag zo´n 85 kinderen mee aan de wedstrijden, waarbij de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) met 17 kinderen erg goed was vertegenwoordigd. De meeste kinderen hebben PRs gereden en het is prachtig om te zien dat gedurende het schaatsseizoen elk kind zijn tijden behoorlijk wist te verbeteren. Er vielen dan ook flink wat kinderen in de prijzen:

Benjamin Jongens: 1e plaats voor Milas Kemner.
Mini’s Jongens: 1e plek voor Thomas van Beek en 4e plek voor Tije Smolders.
Pupillen Jongens: 1e, 3e en 4e plek voor resp. Jonathan Roos, Clemens Hendrikse en Alexander Inderson.
Pupillen Meisjes: 4e plaats voor Vivienne Bodijn en 6e plek voor Malaika Bevelander.
Junioren C Jongens: 2e plaats voor Mart-Jan Roos.
Junioren C Meisjes: 2e plaats voor Isabelle Riemens.

Met op 8 maart nog een regionale schaatswedstrijd (Andries Kwik Bokaal) in de IJshal de Vliet loopt het schaatsseizoen zo langzaamaan weer ten einde. Half april beginnen echter de skeelertrainingen en -lessen (voor jeugd en volwassenen) alweer op de skeelerbaan in het Weteringpark en voor meer informatie kan de website worden geraadpleegd.

Verder is het vermeldenswaard dat Vivienne Bodijn afgelopen weekend op de baan in Alkmaar heeft meegedaan aan de NK Pupillen Marathon. Het was haar eerste keer dat zij aan een NK meedeed en ze eindigde daar op een verdienstelijke 16e plek in een groot veld van marathonrijders.

Foto: Nadia Tjong Ayong

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram