IJspret kan verder gaan in de Leidse IJshal

Het weekeinde voor de Kerstdagen was er een om niet snel te vergeten. Onverwacht werden we overvallen door een korte vorstperiode en menigeen kreeg er slapeloze nachten van. Zo ook de ijsmeester en andere vrijwilligers van de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) die probeerden op de bestaande skeelerbaan een dunne laag ijs te krijgen middels een ingenieus sproeisysteem dat door hen zelf is ontwikkeld. Helaas werkte het niet zoals we het graag hadden gewild en konden we de baan niet openstellen voor het publiek. Dat was best een beetje jammer, temeer er op de wat ondiepere buitenwateren flink geschaatst kon worden.

Maar in de Leidse IJshal aan de Vondellaan kun je verder schaatsen! Zowel tijdens de Kerstvakantie als via VIJL die elke week tot april lessen verzorgt. Tijdens de Kerstvakantie van 27 t/m 30 december en van 2 t/m 6 januari kunnen er nl. proeflessen gevolgd worden voor de jeugd. Ervaren vrijwilligers geven dan les van 09:00 – 10:00 uur waarna er mag worden uitgeschaatst tot 11:00 uur. Bij de schaatswinkel naast de ingang kunnen er schaatsen en/of helm worden gehuurd als je die niet hebt. De lessen kosten € 6,00 en vraag naar de train(st)ers van VIJL.

Maar schaatsen kan ook elke week in de Leidse IJshal waar de train(st)ers van VIJL aan zowel kinderen als volwassenen schaatstraining en -les geven. De website www.ijssportleiderdorp.nl geeft meer informatie over de tijden. Een prachtige voortzetting van het natuurijs-schaatsen, en als er weer zo'n ijsperiode komt ben je goed voorbereid!

Foto: Machiel Roos

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram