IJshal de Vliet: eindelijk open!

Afgelopen zaterdag en zondag waren er allerlei activiteiten vanwege de opening van de nieuwe IJshal de Vliet (in combinatie met een nieuw zwembad). Nadat de Leidse IJshal aan de Vondellaan in april jl. haar deuren had gesloten, is er door de regionale schaatswereld naarstig uitgekeken naar de nieuwe ijsbaan die lichter, gladder, mooier en sneller zou zijn. Het was flink passen en meten om alles op tijd klaar te krijgen, maar het is met de hulp van heel veel vrijwilligers gelukt: de nieuwe ijsbaan is open.

Op zaterdag was de officiële opening met hoogwaardigheidsbekleders van de Gemeente Leiden en alle ijsverenigingen in het KNSB-district Sassenheim. Ook Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) was daar natuurlijk vertegenwoordigd, terwijl de opening echt officieel was na het startschot voor een soort van taptoe van alle ijsclubs in de regio. De vertegenwoordigers van VIJL waren Vivienne Bodijn en Jonathan Roos en die hebben die taak voortreffelijk vervuld!

Op zondag kon er vrij (proef-)geschaatst worden, terwijl er allerlei activiteiten omheen waren georganiseerd. Zo gaf ook de voormalig Olympische Kampioene Esmee Visser een clinic met goede tips om nog sneller en beter te kunnen gaan schaatsen – de kinderen genoten daar van en iedereen wilde wel met zo’n kampioene op de foto.  En Esmee had haar gouden medaille meegenomen en die mocht even aangeraakt worden!

De eerste echte schaatslessen en -trainingen beginnen maandag 9 oktober en er is dit jaar veel animo om die nieuwe hal eens uit te proberen.

Foto's: Nadia Tjiong Ayong, Chris Tjong Ayong, Gera de Vries.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram