Gerard van der Klauw erelid VIJL

Gerard van der Klauw mag zich erelid van de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) noemen. Wegens zijn jarenlange inzet en talloze verdiensten voor de vereniging kende voorzitter Aad de Vries hem namens het bestuur deze bijzondere status toe. Dit gebeurde onder luid applaus tijdens de Algemene Ledenvergadering die op 10 juni 2022 plaatsvond.

Gerard vervulde vele functies binnen de vereniging. Hij is bijna dagelijks op de baan te vinden en was eerder secretaris en baandirecteur. Daarnaast leverde Gerard een belangrijke bijdrage aan de bouw en ontwikkeling van de huidige accommodatie. Recent besloot Gerard het wat rustiger aan te gaan doen en nam John Kuiters zijn taak als voorman van de vrijwilligers over. Dankzij de geweldige inzet van de vrijwilligersgroep ligt de accommodatie van VIJL er altijd piekfijn bij.

Toen schaatsminnend Nederland in februari jl op een natuurijsperiode hoopte, was Gerard meerdere keren op het NOS-journaal te zien. Aanleiding was dat de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (KNSB) kandidaten opriep voor deelname aan de cursus voor ijsmeester. Als oude rot in het vak legde Gerard toen haarfijn de kneepjes van het ijsmeesterschap voor het oog van de camera uit. Met als resultaat dat maar liefst 800 belangstellenden zich hebben aangemeld bij de KNSB om de cursus IJsmeeester te gaan volgen.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram