Feest op NK Shorttrack in Leeuwarden

Het  Leiderdorps multitalent Angel Daleman heeft na behalen van het Nederlands kampioenschap langebaan en sprint bij de dames junioren B in Enschede en het behalen van  tweemaal zilver op het WK shorttrack in Gdansk, heeft afgelopen weekend in Leeuwarden haar succesvolle schaatsseizoen 2021-2022 afgesloten als viervoudig Nederlands kampioen shorttrack dames junioren B. Zij won afgetekend de drie individuele afstanden, 500 meter 1000 meter en 1500 meter, met als eindresultaat tevens het algemeen klassement.

Angel, die schaatst bij de Vereniging IJssport Leiderdorp en bij het KNSB Talent Team Zuidwest shorttrack en langebaan, is met haar 14 jaar nog officieel een Junior C. Vanwege haar talent en snelheid op de verschillende schaatsdisciplines is ze het hele afgelopen seizoen uitgekomen in de oudere categorie, dames junioren B.

Met het afsluiten van het schaatsseizoen staat al de volgende uitdaging op haar te wachten. Vanaf de eerste week van april start ze ter voorbereiding van het EK met de skeelertrainingen in Heerenveen als lid van de Nationale Selectie Skeeleren.

Henk van Atten, ook Leiderdorper en ook lid van de Vereniging IJssport Leiderdorp én van het KNSB Talent Team Zuidwest shorttrack, wist bij de mannen junioren A een meer dan verdienstelijke tweede plaats op de 500 meter en een vierde plaats op de 1000 meter te behalen. Door een val werd hij veertiende op de 1500 meter. De val zat een klassering bij de eerste drie in het algemeen klassement in de weg, hierin wist hij uiteindelijk een mooie vierde plaats te behalen.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram