Eindelijk weer eens natuurijs!

Vorige week was het weer ouderwets koud met als resultaat dat de natuurijsbaan in het Weteringpark weer open kon voor het publiek. Nadat de ijsmeester John de Lange en zijn groep vrijwilligers de voorbereidingen hadden getroffen om de baan onder water te laten lopen, werd het spannend of het genoeg zou vriezen om een ijslaag te vormen. Gelukkig ging dat goed en nadat er een ijsdikte van 4-5 cm was gemeten, werd er water onder het ijs weggepompt om de ijsvloer vervolgens op de onderliggende skeelerbaan te laten rusten. Dus daar zakt nooit iemand door heen!

Op woensdagmiddag jl. ging de baan voor de jeugd open en kon de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) zo’n 125 jeugdige schaatsers op het complex aan de Boomgaardlaan verwelkomen. Donderdag 11 januari was de baan de hele dag geopend voor jong en oud en bij de opening van de baan om 9:00 uur ’s morgens stonden al zo’n 15 fanatiekelingen te popelen van ongeduld. Het was een prachtige dag met in de ochtend nog lekker veel zon nadat de nacht ervoor nog matige vorst was gemeten. Het ijs was van goede kwaliteit op een enkele scheur en hobbel na. Er zijn zeker zo’n 250 schaatsers gekomen en de vrijwilligers van het clubhuis zorgden voor warme chocolademelk en heerlijke snert. De baan moesten we om 17:00 uur sluiten want de (oude) lichtmasten zouden te veel energie kosten voor ons en bovendien werd het ijs al wat zachter door de eerder op die middag ingevallen dooi.

VIJL was natuurlijk erg blij dat de baan weer open heeft kunnen gaan voor het publiek, want natuurijs is toch wel het mooiste wat schaatsers willen. De sfeer was als vanouds: erg gemoedelijk en iedereen blij. Het natuurijs is nu helaas verdwenen, maar de nieuwe IJshal de Vliet in Leiden is een prachtig alternatief en VIJL geeft daar lessen voor jong en oud. Kijk verder op de website www.ijssportleiderdorp.nl.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram