De eerste schaatswedstrijden voor VIJL

Afgelopen zaterdag is de eerste zgn. Cluster Oostwedstrijden verreden in de IJshal de Vliet aan de Voorschoterweg in Leiden. Deze wedstrijden worden elk jaar verreden tussen de ijsclubs van Leiderdorp (VIJL), Koudekerk, Alphen a/d Rijn, Hoogmade en Woubrugge. Ruim 90 kinderen verschenen aan de start en daarvan waren zo’n 20 deelnemers van VIJL.

Omdat de baan een andere lengte (250 meter) meet dan de ‘oude’ ijshal (200 meter) heeft iedereen per definitie een PR (persoonlijk record) gereden. Pas bij de volgende wedstrijd kan er vergeleken worden of je progressie hebt gemaakt.

Hoewel er nog wat aanloopproblemen waren met de speaker en de tijdswaarneming, verliep alles op rolletjes dankzij de medewerking van vele vrijwilligers van elke ijsclub. Zoals eerder gemeld in deze krant, is de breedte van de baan een geweldige verbetering ten opzichte van de wat smalle baantjes in de oude ijshal aan de Vondellaan. Je voelt je vrijer en dat heeft ongetwijfeld een goede invloed op de snelheid.

Foto: Marlies van Meeteren

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram