Angel Daleman reed haar eerste officiële wedstrijd bij de senioren dames op het WCKT

Na vorig weekend haar debuut bij de World Cup Shorttrack senioren in Montreal Canada te hebben gemaakt heeft De Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman haar debuut gemaakt op de langebaan. Angel,lid van de Vereniging IJssport Leiderdorp, kwam afgelopen vrijdag 27 t/m zondag 29 oktober als 16 jarige bij de senioren dames aan de start op het World Cup Kwalificatie Toernooi langebaan in schaatstempel Thialf in Heerenveen. Door haar prestaties vorig seizoen als jongste (15 jaar) wereld langebaan ooit bij de junioren dames met 6 wereldtitels, en gereden tijden bij de start van dit seizoen had ze een aanwijsplek verdiend.

Het toernooi startte vrijdag voor Angel met de 1500 meter. Zij realiseerde hierop een tijd van 1:56.70 en verbeterde daarmee haar oude persoonlijk record van 1:58.76 met 2.06 seconden. Haar tijd was goed voor de 7e plaats van de 24 deelneemsters. De eerste 5 plaatsen voor alle afstanden waren goed voor deelname aan de eerst aankomende World Cup wedstrijden.

Voor de zaterdag stond tweemaal de 500 meter op het programma. Bij de eerste omloop reed ze een 38.60 en verbeterde daarmee haar persoonlijk record dat stond op 38.70 met 0.10 seconde. Bij de tweede omloop verbeterde ze haar p.r. naar 38.56 seconde, beide tijden waren goed voor een 13e plaats. Met de optelsom van beide gereden tijden behaalde ze wel haar eerste officiële Nationale Record op de 500 meter bij de junioren dames!

Zondag sloot ze het toernooi af met de 1000 meter. Door een lastige baanwissel, waarbij ze moest inhouden voor haar tegenstandster, kwam ze uit op een tijd van 1:17.19 goed voor een 17e plaats.

Met haar klasseringen op de 500, 1000 en 1500 meter heeft Angel zich wel definitief geplaatst voor het NK Langebaan Afstanden in Thialf eind december van dit jaar.

Foto: BSR Agency

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram