Angel Daleman presteert op wereldniveau

De Leiderdorpse schaatster Angel Daleman begint inmiddels een zeer bekende sporter te worden in de Leiderdorpse regio door haar constante lijn naar meer success en … meer medailles. Terwijl zij eind januari in het Duitse Dresden nog meedeed aan de Junioren WK Shorttrack, nam zij vorige week deel aan de Junioren Worldcup in het Duitse Inzell. En daar wist zij naast een prachtige bronzen plaats op de 500 meter maar liefst twee gouden medailles te veroveren op zowel de teamsprint als de massasprint.

Met de derde plek op de 500 meter was Angel erg blij, want ze wist wél haar PR te verbeteren van 39:10 naar 39:00. Op de teamsprint schaatste Daleman met Pien Hersman en Pien Smit naar een prachtige eerste plaats met een ruime voorsprong van 3 seconden op het team uit de Verenigde Staten. Angel deed ook een gooi naar het goud op de massastart. In de halve finale moet ze de Zuid-Koreaanse Soo-Min Kang nog voor laten gaan, maar in de finale was Angel Daleman iedereen te snel af, al zijn de verschillen klein.

Vorig weekend streed Angel  Daleman bij de Junioren mee op het WK Shorttrack in Dresden. Daar was haar beste prestatie de winst in de B-finale van 1500 meter. Ze haalde wel de A-finale van de relay, maar daarin werden de Nederlandse shorttracksters vierde. Volgend weekend volgt op dezelfde baan in Inzell nog het WK junioren allround.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram