Angel Daleman pakt 2 zilveren WK-medailles

Afgelopen vrijdag tot en met zondag vonden de Wereldkampioenschappen Shorttrack Junioren plaats in de mooie Poolse kustplaats Gdansk. Na twee weken geleden in Enschede al bij de dames junioren-B Nederlands Kampioen Langebaan en Sprint te zijn geworden pakte de veertienjarige Leiderdorpse schaatsster Angel Daleman daar op zaterdag de zilveren medaille op de individuele 1500 meter shorttrack. Ze hoefde alleen de Koreaanse Kim Gilli voor te laten gaan. Op de individuele 500 meter behaalde zij zaterdag nog een verdienstelijke zevende plaats.

Het Nederlands dames junioren team bestaande uit Angel Daleman, Diede van Oorschot, Michelle Velzeboer en Zoë Deltrap heeft op de zondag óók een zilveren medaille gehaald op de 3000 meter relay. Aanvankelijk pakte Angel bij haar laatste aflossing met een mooie passeerbeweging de leiding in deze race, maar jammer genoeg kwam na afgelost te zijn het Canadese team langzaam maar zeker dichterbij om uiteindelijk de kop over te nemen. De Nederlandse shorttracksters eindigden wel voor Zuid-Korea en Hongarije. Het was een prachtige en spannende wedstrijd. Bij de 1000 meter haalde Angel zondag de finale niet vanwege een penalty in de kwartfinales, maar dat mocht de pret niet drukken. Leiderdorp mag oprecht trots zijn op zo’n geweldige prestatie door één van haar inwoners. En de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) natuurlijk ook. Foto gemaakt door Arnoud Kos.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram