Angel Daleman ontvangt Zilveren Schaatser onderscheiding van KNSB

Afgelopen donderdag vond de voorjaarsvergadering van het KNSB District Sassenheim plaats in het clubgebouw van de ijsvereniging van Rijnsburg. Daar werd Angel Daleman onderscheiden met de Zilveren Schaatser speld in verband met de door haar behaalde medailleregen over het afgelopen seizoen. Met als hoogtepunt de Olympische Spelen voor de Jeugd in Korea waar zij een aantal gouden medailles won. De Zilveren Schaatser wordt uitgereikt als onderscheiding voor KNSB-leden die uitzonderlijk hebben gepresteerd en krijgen officieel de KNSB-titel van Lidmaatschap van Verdienste.

Omdat Angel in Heerenveen verblijft kon zij er zelf niet bij zijn, want zij volgt doordeweeks gewoon haar trainingen en gaat daar ook naar school. Daarom waren de moeder en de grootvader van Angel bij de uitreiking van de trofee aanwezig. Uit handen van de Districtsvoorzitter Dennis van der Hoorn, kreeg de grootvader John de Lange een grote bos bloemen en de Zilveren Schaatser uitgereikt. Zowel de moeder als de grootvader waren natuurlijk heel erg trots.

Om een idee te krijgen van Angel’s prestaties hieronder een samenvatting, die erg lang is en zelden heeft iemand op zo’n jonge leeftijd dit al kunnen bereiken.

Al in juni 2023 veroverde Angel tijden de NK Inline op de weg in Heerde een gouden medaille op de 500 en 1000 meter, maar ook op de OneLap en als lid van het Aflossingsteam. Eind juli nam zij deel aan de EK Inline op de weg in Valence d’Agan in Frankrijk en won knap twee maal zilver op de 500 meter en de OneLap.

Het hoogtepunt was natuurlijk haar deelname aan de Olympische Winterspelen voor de Jeugd in Gangwon in Zuid-Korea eind januari 2024. Maar liefst drie maal goud (500 en 1500 meter en bij de massastart en een bronzen plak op de Mixed Relay samen met Sven Spruit.

Begin februari 2024 waren de ISU WorldCup-wedstrijden voor Junioren Lange Baan in Japan, waar Angel ook met twee gouden plakken naar huis ging: op de 500 meter en in de teamsprint samen met J. Knook, M.Veen en zijzelf.

Ook in februari vonden ook in Japan de ISU Wereldkampioenschappen plaats voor Junioren Langebaan en daar sleepte zij maar liefst vier keer wereldkampioen en wel op de 500, 1000, 1500 en 3000 meter. Het hield maar niet op. Zij werd daar ook wereldkampioene Allround Langebaan Dames Junioren én haalde goud op de massastart, de Teamsprint en de Team Pursuit.

Maar ook op het gebied van de Shorttrack verdient zij haar sporen met in Gdansk (Polen) tijdens de ISU Wereldkampioenschappen Shorttrack in midden-februari een 5e plek op de 500 meter, een 3e plek op de 1000 meter en een 4e plek Mixed Relay omdat het team niet compleet was.

Tot slot is zij tijdens de NK Shorttrack voor Junioren in Leeuwarden begin maart Nederlands Kampioene geworden op de 500, 1000 en 1500 meter. Daarnaast een gouden plak op de 3000 meter Relay samen met het team van IHCL (zijzelf, Julie van Santen, Juul van der Zwaan en Kiek Straathof).

Hier is maar één woord voor: ongelofelijk!

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram