Angel Daleman Nederlands Kampioen Junioren B

Angel Dalenman is afgelopen weekend op de ijsbaan Twente in Enschede, bij het gecombineerde NK Langebaan Allround en Sprint, op overtuigende wijze Nederlands Kampioen geworden bij de Junioren B. Haar prestaties zijn extra bijzonder omdat de 14-jarige Leiderdorpse nog Junior-C is en eigenlijk te jong om bij de B’s (15- en 16-jarigen) mee te doen. Door haar prestaties afgelopen schaatsseizoen heeft ze  echter dispensatie van de KNSB gekregen om tóch deel te nemen bij de Junioren-B.

Al het hele door corona gemankeerde seizoen schaatst Angel bij langebaan wedstrijden, op meerdere afstanden en op diverse 400 meter banen, fantastische tijden. Bijna bij elke wedstrijd verbeterde zij haar PR en/of reed zij een Baanrecord. Normaliter is Angel in het schaatsseizoen meer actief bij het Shorttrack en zomers bij het Skeeleren. Dit NK was voor haar weer een kans om op de langebaan haar mogelijkheden te testen en te laten zien. Het was tevens het hoogtepunt van haar langebaan seizoen waarvan ze enorm heeft genoten.

Indrukwekkende tijden

Op dit NK heeft Angel alle gecombineerde afstanden Sprint/Allround, tweemaal 500 meter plus tweemaal 1000 meter en Allround 1500 meter en 3000 meter gewonnen. Haar tijden: 39.79 op de eerste 500 meter, 1:18.89 op de eerste 1000, 2:02.78 op de 1500 meter en 4:19.98 op de 3000 meter, waren indrukwekkend en zijn goed voor vier baanrecords.

WK Junioren Shorttrack

Vorig weekend heeft Angel bij trials in Thialf zich geplaatst voor het WK Junioren Shorttrack, 14 t/m 18 jarigen. De selectiecommissie shorttrack van de KNSB heeft Angel, op grond van haar goede uitslagen bij de trials, aangewezen voor drie afstanden, de 500m, de 1000m, de 1500m en daarnaast ook voor de aflossing. Het WK wordt over twee weken gehouden in de stad Gdansk te Polen. Ook daar op het WK maakt Angel zeker weer kans om van zich te doen spreken.

Bijgaand de foto met vlnr: Meike Veen, Angel Daleman en Lotte Groenen.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram