Angel Daleman Nederlands kampioen allround junioren A

De Leiderdorpse Angel Daleman blijft indruk maken binnen de Nederlandse schaatswereld.  Afgelopen zaterdag en zondag werden de kampioenschappen voor junioren A en B verreden in Groningen en behaalde Angel een ontzettend knappe eerste plek en werd daardoor Nederlands kampioen. De aanwezige ouders, grootouders en vrienden waren dolblij.

Dit Nederlands kampioenschap is het eerste hoogtepunt in de nationale wedstrijdkalender voor junioren A en B. Dit kampioenschap wordt als selectiemoment gebruikt om deelname aan het Wereldkampioenschap Junioren in Inzell in februari veilig te stellen. Angel zal daar dus ook aanwezig zijn. Hoewel Angel Daleman pas junior B is (op basis van haar leeftijd zou ze pas in seizoen 2024/2025 junior A worden), wordt zij ingedeeld bij de A-junioren gezien haar geweldige prestaties.

Angel wist dit weekend twee afstanden te winnen en wel de 1000 (mét een nieuw baanrecord) als op de 1500 meter. Op zaterdag tikte zij op de 500 meter de vierde tijd af met 39.88, terwijl de 1500 meter winnend werd afgesloten met 2:01:21. Op zondag werd de 1000 meter verreden en haar tweede baanrecord werd een feit met 1:18:58. De 3000 meter werd afgesloten met een 4:25:96  wat niet haar snelste tijd was in dit seizoen. Maar in de totaalstand bleef zij iedereen de baas en was zij gewoon Nederlands Kampioen allroundschaatsen! Tweede werd Jade Groenewoud en derde Cloé Hoogendoorn. Leiderdorp mag trots zijn op zo’n inwoner.

Alsof het niet ophield eindigde Angel ook nog eens als eerste op de massastart voor junioren A, die zondagavond werd verreden.

Foto: Focus by Hanneke

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram