Angel Daleman jongste wereldkampioene ooit

Afgelopen weekend zijn in Inzell de Wereldkampioenschappen Langebaan voor Junioren verreden. Schaatster Angel Daleman heeft opnieuw indruk kunnen maken en hoe! Zij werd op overtuigende wijze Wereldkampioene op punten over vier afstanden: 500, 1000, 1500 en 3000 meter. Twee maal goud (op de 1500 en 1000 meter), eenmaal zilver (op de 500 meter) en eenmaal brons (op de 3000 meter). Angel reed als enige onder de 2 minuten op de 1500 meter met een ongelofelijke tijd van 158.82. Op de 500 meter verbeterde zij haar persoonlijk record naar 38.93.

Het podium werd gedomineerd door Nederlanders met op de tweede plaats de Amerikaanse Greta Meyers en op de derde plaats Jade Groenewoud uit Nederland. Nummer vier was ook een Nederlandse (Chloé Hogenboom) met op plaats 5 de Oostenrijkse Jeannine Rosner. En daar staat dan ineens Angel op het podium als slechts 15-jarige terwijl de meeste van haar concurrenten minimaal 1 á 2 jaar ouder zijn. Hier mag Leiderdorp trots op zijn. En ook de Vereniging IJssport Leiderdorp.

Foto's: FocusbyHanneke.

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram