4 x goud voor Angel Daleman op NK Inline Weg

Al eerder berichtten wij over de eerste plaats voor Angel Daleman op het onderdeel One Lap tijdens het NK in Achterveld afgelopen vrijdag de 24e. Er werden afgelopen vrijdag en zaterdag meer wedstrijden verrreden in Achterveld en op zondag in het Vondelpark te Amsterdam. Angel reed het kampioenschap in haar leeftijdscategorie Dames Junioren-B.

In Achterveld was op vrijdag een stratenparcours van 380 meter vrijgemaakt en werd er gestart met de One Lap ofwel een wedstrijd over 1 ronde. Met telkens vijf rijdsters in de baan kwam Angel zowel bij de kwartfinales, halve finales als bij de finales met ruime voorsprong op haar tegenstanders over de finish en ontving zij na de finales haar eerste gouden medaille. Het tweede onderdeel bestond uit een puntenkoers over 8 kilometer waarbij de nummers 1 en 2 elke ronde resp. 2 en 1 punt konden behalen en bij de finish van de laatste ronde 3, 2 en 1 punt. Ook hierbij toonde Angel haar superiteteit door de wedstrijd te winnen met 27 punten tegenover nummer 2 met 16 punten.

Zaterdag was het parcours verlengd tot 1030 meter en werd de marathon over 21 km verreden. Na een door Angel gecontroleerde koers en enige verwarring in de voorlaatste ronde (een door valpartijen ingestelde naturaliserende ronde) sprintte Angel in twee keer naar de overwinning en haar derde gouden medaille was een feit. De huldiging van de winnaars werd afgesloten met een rondrit over het parcours in een mooie cabriolet.

Zondag sloot het NK af met de 100 meter sprint op een afgezette strook weg van 200 meter in het Amsterdamse Vondelpark. In tweetallen werd er in haar categorie gestreden om de snelste tijden. Angel was wederom bij alle tussenronden en in de finale de snelste en veroverde daarmee haar vierde gouden. Met overwinningen op alle verreden afstanden sloot Angel het NK af met een wel verdiende ereronde op skeelers door het park samen met alle prijswinnaars,

Bij de categorie Dames Kadetten reed eerstejaars Bo Hoogvorst uit Leiderdorp naar een verdienstelijke 16e plaats op de One Lap, een 13e plaats bij de puntenkoers en een 10e plaats bij de 100 meter sprint. Wat een weekend!

Vereniging IJssport Leiderdorp

De Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) beschikt voor haar leden over een fantastisch schaats- en skeelercomplex in het Weteringpark te Leiderdorp.

De oudste vereniging van Leiderdorp draait al ruim een eeuw op vrijwilligers en dat willen we graag zo blijven doen. Maar dat gaat nog maar net en we hebben daarom echt meer hulp nodig voor trainingen, de skeelerbaan onderhouden, het clubhuis bemensen, de website beheren, wedstrijden organiseren en bijstaan, etc. Meld je alsjeblieft aan want de huidige vrijwilligers houden het nog maar net vol!

Beheer

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram